2022/23: Alle transfers op een rij

Een dag na het sluiten van de Nederlandse transfermarkt, eindigde afgelopen donderdag ook in de rest van Europa de transferperiode. Tot en met het eind van de eerste seizoenshelft kunnen clubs geen spelers meer aantrekken. We zetten de belangrijkste verschuivingen voor je op een rij.

Binnenland

Eerder las je al dat Eliano Reijnders, Jamal Amofa, Erik Schouten en Jan Lammers deze zomer een nieuwe bestemming vonden. Naast deze GFM-talenten, zocht ook doelman Jeffrey de Lange zijn heil ergens anders: hij verruilt FC Twente voor Go Ahead Eagles. Jonathan Mulder verkast op zijn beurt naar Telstar, terwijl Ruben van Kouwen, na een huurperiode bij ADO Den Haag, MVV verlaat voor GVVV.

Een andere speler die binnen de Keuken Kampioen Divisie een transfer maakt is Faris Hammouti. FC Den Bosch trok de 25-jarige verdediger aan, nadat hij vier jaar in dienstverband van Almere City speelde. Tot slot maakte Pieter Langedijk in juli de overstap van IJsselmeervogels naar Excelsior Maassluis.

Buitenland

Ook de buitenlandse avonturen van Sam Hendriks en Godfried Roemeratoe kwamen al eerder aan bod. Aan het lijstje ‘buitenlandse transfers’ voegde zich onder andere Oskar Zwada (Stal Mielec > Wellington Phoenix) toe. Daarnaast kwam Michael Mulder van SK Beveren op huurbasis naar ADO Den Haag, waar Sondre Skogen juist uit Nederland vertrok. Skogen verlaat Feyenoord 021 en verenigt zich in zijn geboorteland bij Mjøndalen IF.

Succeszomer

In een transferperiode die ongekend veel toptransfers kende, zat GFM dus niet stil. Nieuwe club of niet, wij wensen iedere speler ontzettend veel succes voor het komende voetbalseizoen. Zet ‘m op!

Transfers 2022/23

#social media