Met het einde van 2021 in zicht staan twee van onze talenten, Joël Drommel en Sam Beukema, aan de vooravond van hun laatste wedstrijden van het jaar. Drommel en zijn sterke PSV-ploeg vliegen naar Spanje waar ze Real Sociedad ontmoeten op 9 december om groep B van de Europa League te beslissen. Beukema’s AZ hebben zich al geplaatst voor de knock-out rondes van de Europa Conference League, maar dienen tegen een felle Randers ploeg de formaliteiten af te ronden.

Drommel focust zich op het houden van de nul

Elke wedstrijd moet er worden gespeeld voor de winst. Echter, in het geval van PSV bevinden zij zichzelf in een ietwat betere positie wanneer zij bij Sociedad op visite gaan. Met een punt voorsprong op de Spaanse ploeg moet PSV er alles aan doen om verlies te vermijden. De vorige ontmoeting tussen deze twee nationale grootmachten eindigde in een gelijkspel, maar dit keer zal Sociedad kosten noch moeite besparen om de drie punten binnen te slepen om te kunnen overwinteren in Europa. De druk ligt daarbij hevig op GFM-talent Drommel om zijn verdediging te organiseren om de nul te behouden, zoals hij tot tweemaal toe in de Europa League heeft gedaan dit seizoen.

Beukema’s ijzersterke verdediging tegen fel Randers

Hoewel AZ zich zeer comfortabel heeft geplaatst voor de knock-out rondes van de Europa Conference League, moeten ze alsnog Randers ontvangen om het jaar af te sluiten. De druk is er voor AZ behoorlijk af, maar voor hun tegenstand staat alles op het spel. Randers’ Europa Conference League seizoen is gekenmerkt door zwaarbevochten gelijkspel na zwaarbevochten gelijkspel. Deze remises tonen nu hun gevolg. Randers gaat op visite bij de ploeg die de groep heeft gedomineerd en hun rivaal voor de 2e knock-out plek, Jablonec gaat op bezoek bij de Roemeense CFR Cluj. Cluj heeft geen successen weten te boeken. Deze factoren leiden ertoe dat GFM’s Sam Beukema genadeloze Deense aanvallen krijgt te vertoeven.

Succes heren!

Sam Beukema en Joel Drommel in actie

 

#social media