Helsingborgs IF zijn weer terug waar ze horen! Nadat ze derde zijn geëindigd in de Superettan, de tweede divisie van Zweeds profvoetbal, hebben de mannen van Helsingborgs IF in een dubbele confrontatie met Halmstads BK een plek in de Allsvenskan weten te veroveren. Gedurende het seizoen hebben twee GFM-talenten zich goed in de schijnwerpers gezet. Zowel Benjamin Acquah als Anthony van den Hurk mogen absoluut trots zijn op de manier waarop ze de promotie hebben weten veilig te stellen.

Ternauwernood

De ‘man of the match’ en tegelijkertijd ‘man of the season’ voor Helsingborgs was de man met de armband. Anthony van den Hurk heeft een heel sterk seizoen, waarin hij 18 maal het net wist te vinden, afgesloten met een van de meest cruciale doelpunten van zijn carrière.

Na een teleurstellende eerste etappe die eindigde in een 0-1 voor Halmstads, was er werk aan de winkel voor de heren van de voormalig landskampioen. Toen de voorsprong van rechtermiddenvelder Loeper enkele minuten later werd geëvenaard door Halmstads’ Samuel Kroon, leek een tweede seizoen in de Superettan hen boven het hoofd te houden. Maar in de slotfase van de wedstrijd was het uitgerekend de aanvoerder die het bevrijdende doelpunt binnenkopte in minuut 84. Enkele minuten later viel daar ook nog de genadeklap van Rasmus Karjalainen die de wedstrijd officieel besliste.

Met deze overwinning zien we volgend jaar dus onze GFM-talenten in de hoogste divisie van Zweeds voetbal spelen, waar ze met de tijd zullen trachten terug te keren naar de gloriejaren door een zesde landstitel aan de bekerkast toe te voegen.

Allsvenskan In Tekst

 

#social media